Onfortuinlijk moment redt Ajax: 1-2

Na drie wedstrijden zonder overwinning en zelfs zonder een gescoord doelpunt begon Ajax slordig aan het duel in Deventer. Go Ahead Eagles ging scherp van start en zette de regerend kampioen onder druk. De thuisclub wist echter geen kansen te creëren.

Ajax nam naar mate de wedstrijd vorderde het heft in handen en dat resulteerde, nadat Anwar El Ghazi al een kans had gemist, in een doelpunt van de rechtsbuiten. Een voorzet van Ricardo Kishna werd door El Ghazi (randje buitenspel) binnengelopen: 0-1. Ajax scoorde voor het eerst na een kleine 300 minuten zonder doelpunt in de Eredivisie.

Na de rust ging Go Ahead Eagles weer aanvallend voetballen en dat leverde enkele kansen op voor onder andere Glynor Plet en Jeffrey Rijsdijk. De gelijkmaker hing in de lucht en een kwartier voor tijd was het ook dan gelijk: Sjoerd Overgoor schoot de bal van afstand, via de vingertoppen van Jasper Cillessen, tegen de touwen aan: 1-1.