“Je weet niet of je met een De Jong of Van der Vaart niet zover terugvalt”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax-middenvelder Davy Klaassen betwijfelt of ervaring wel zo belangrijk is als menig voetbalkenner, waaronder zijn trainer Frank de Boer, doet vermoeden. Tegenover AT5 geeft hij aan dat hij betwijfelt of Ajax in de tweede helft tegen Legia Warschau niet zover was teruggevallen, als er een speler met veel ervaring in de ploeg had gestaan.

“Je weet niet of je met een Nigel de Jong of Rafael van der Vaart niet zover terugvalt in de tweede helft. Ervaring kan iets helpen, maar ik weet niet of één speler iets op kan lossen”, aldus Klaassen. “Zij (Legia Warschau, red.) gingen in de tweede helft ook iets anders spelen, en als bij ons de balletjes niet goed gaan, wordt het vertrouwen om door te gaan minder”, wijst de blonde middenvelder een andere mogelijke oorzaak voor de matige tweede helft aan. “Ballen gaan door dat mindere vertrouwen vaker terug, waardoor je meer lange ballen krijgt. Dan komen zij juist in hun spel.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/02/20/je-weet-niet-je-met-een-de-jong-van-der-vaart-niet-zover-terugvalt/