Kleinere ruimtes moeilijk voor De Jong, niet voor Siggy

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax-coach Frank de Boer legde gisteren tijdens NOS Voetbal uit waarom sommige spelers aankocht werden en sommige niet. Over het niet aankopen van Luuk de Jong had de trainer goede redenen, maar ook bizarre argumenten.

Aan het begin van het seizoen was de jongere broer van Siem de Jong, Luuk, een optie voor Ajax. De ex-spits van FC Twente slaagde niet bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United (ironisch genoeg de huidige club van Siem). Hij tekende bij PSV. ”Luuk heeft op ons lijstje gestaan. Uiteindelijk hebben we niet voor De Jong gekozen. Dat heeft met kosten te maken. Bovendien is ons spel misschien wat lastiger voor hem, met kleinere ruimtes. Wij hebben gekozen voor Kollbein Sigthorsson en Arek Milik en Ricairo Zivkovic als back-up”, legt De Boer uit. Luuk de Jong te duur en onvoldoende in de kleine ruimtes vinden zijn logische argumenten van De Boer, maar Sigthorsson is in de kleine ruimte volstrekt onbruikbaar. Milik en Zivkovic zouden ook nog aan het spel van Ajax moeten wennen. Vreemd genoeg gingen de tafelheren van Studio Voetbal niet verder in op de vreemde uitleg van De Boer.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/04/06/kleinere-ruimtes-moeilijk-voor-de-jong-niet-voor-siggy/