Gerard van der Lem heeft kritiek op scouting van Ajax

Bron: www.ajaxtotaal.nl

 

Gerard van der Lem was tijdens de gouden jaren ’90 de assistent van Louis van Gaal. Ook was hij van 1999 tot 2001 werkzaam als hoofdcoach van AZ. Hij kent beide clubs en vindt dat AZ beter werk verricht op het gebied van scouten.

 “Je kunt concluderen dat AZ beter scoutingswerk aflevert dan Ajax”, aldus Gerard van der Lem in De Telegraaf. “Overigens had Ajax Gudelj destijds ook kunnen ophalen bij NAC. Voor AZ en Heerenveen zijn deze transfers een levensader. Maar Ajax moet ze toch ook zelf kunnen halen. Noem mij een speler die hun scouting heeft gehaald en waarvan je zegt: ’zo, goed gevonden zeg’.” Sinds 2000 zijn er iets van negen spelers verhuisd van Alkmaar naar Amsterdam. Ajax betaalde 29,9 miljoen euro aan AZ voor al die transfers (inclusief transfer Gudelj van 6 miljoen euro). Ajax verdiende slechts 5,5 miljoen terug. Alhoewel moet worden vermeld dat De Telegraaf zegt dat Ajax 3 miljoen euro ontving bij de transfer van De Zeeuw naar Moskou, maar dit was toch echt tussen de 6 en 8 miljoen euro.

Forum: De Spelers

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/04/08/gerard-van-der-lem-heeft-kritiek-op-scouting-van-ajax/

Gegevens