A1 nog geen kampioen na nederlaag bij PSV

Ajax A1 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd de titel te pakken. Op bezoek bij PSV in Eindhoven werd er met 4-2 verloren. Komende week krijgt de ploeg een nieuwe kans tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen tegen NEC/FC Oss.

Na een half uur spelen kwam Ajax A1 op achterstand in Eindhoven. Martijn Berden benutte de eerste kans van de wedstrijd voor PSV. Nog voor rust kwamen de Amsterdammers weer op gelijke hoogte via Robert Muric. De Kroaat werkte een afvallende bal tegen de touwen.

Ajax kreeg nog enkele kansen via onder andere Donny van de Beek en Abdelhak Nouri, maar opnieuw was het PSV dat wist te scoren. Na rust was de thuisploeg de sterkste partij en nog geen kwartier na de pauze stond ook de 3-1 op het scorebord.

In de extra tijd maakte Donny van de Beek er nog 3-2 van. Nog geen minuut later werd er aan de Eindhovense kant echter ook gescoord. Boris Cmiljanic zorgde voor een 4-2 eindstand. Omdat concurrent AZ wel wist te winnen, is het verschil met Ajax nu slechts nog één punt. Komende week moet er dus in de laatste speelronde gewonnen worden van NEC/FC Oss.