Eerste seizoenshelft nieuwe seizoen opnieuw doellijntechnologie in ArenA

Bron: ajaxfanzone.nl

De Amsterdam Arena is door de KNVB wederom aangewezen als lokatie waar de eerste helft van het nieuwe seizoen het systeem van doellijntechnologie geplaatst gaat worden. Het systeem verhuist begin 2016, net als vorig seizoen, naar De Kuip. De KNVB kiest voor de Arena en De Kuip omdat dan bij beide ‘finales’, de strijd om de Johan Cruijffschaal en de KNVB-bekerfinale, eventueel een beroep kan worden gedaan op technologie.

Het is vooralsnog te duur om alle stadions in de eredivisie van doellijntechnologie te voorzien. Naast doellijntechnologie wil de KNVB ook graag in de toekomstige ondersteuning van een video-assistent. Ook hier is de afgelopen tijd al mee geëxperimenteerd, maar de voetbalbond kreeg nog geen toestemming voor een serieuze test. De video-assistent draait voorlopig op de achtergrond mee. Wel worden er allerlei voorbereidingen getroffen om er straks op de voorgrond mee aan de slag te kunnen. De KNVB wil de toegevoegde waarde aantonen en vroeg of laat de internationale spelregelcommissie van de Fifa zo ver krijgen om de ‘videoref’ te legaliseren.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/06/02/eerste-seizoenshelft-nieuwe-seizoen-opnieuw-doellijntechnologie-in-arena/

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Tags: Nieuws
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff