Milik promoveert naar 9, Boilesen degradeert naar 17

Bron: www.ajaxlife.nl

En nieuwkomer Gudelj krijgt rugnummer 12.© Pro Shots

Het nieuws volgt elkaar in rap tempo op nu het seizoen officieus is afgetrapt. Ajax heeft de lijst met rugnummers vrijgegeven. Dat maakt het een stukkie gemakkelijker als er een shirt bedrukt moet worden.

Er vallen een paar dingen op. Zo krijgt Johnny Heitinga bij zijn terugkeer het shirt met nummer 5, wat direct als gevolg heeft dat Nicolai Boilesen zijn 'basisrugnummer' kwijt is. De Deen droeg dit nummer een seizoen, maar zakt nu weg in de rangorde. De naam van Boilesen staat bij nummer 17. De linksback sprak onlangs zijn voorkeur uit voor een vertrek bij Ajax.

Arek Milik heeft juist promotie gemaakt. De spits begon vorig seizoen met rugnummer 19, mede omdat Ajax het niet zo zag zitten als hij met zijn geliefde nummer 99 zou spelen. Een echte spits draagt het liefst nummer 9 en dat nummer is inmiddels voor de Pool gereserveerd.

Dit betekent direct dat Kolbeinn Sigthórsson zijn rugnummer kwijt is. Sterker nog, de aanvaller uit IJsland heeft helemaal geen rugnummer meer. Dit heeft een reden: Ajax staat op het punt om Sigthórsson te verkopen, waarschijnlijk aan FC Nantes.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17725