VI-journalist: “Ajax heeft nog een lange weg te gaan”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax-watcher Freek Jansen (Voetbal International) denkt dat Ajax ondanks het werken aan de conditie, het aantrekken van Orlando Trustfull en fysieke, ervaren krachten en het spelen met een nummer 10 Ajax niets vooruit is gegaan in vergelijking met het rampzalige laatste seizoen. 

“Overall moet je concluderen dat Ajax echt nog wel een lange weg te gaan heeft tot het het voetbal speelt dat het wil spelen. Het probleem is dat Ajax creativiteit wil zien, maar de nieuwe spelers hebben vooral een dienende rol. Iemand als Daley Sinkgraven krijgt nu wel het vertrouwen, maar is nog zo jong en is op het oog niet iemand die Ajax bij de hand gaat nemen.” Ook dat Ajax de training voor het seizoen 2015/16 begonnen is zonder een complete selectie is hem een doorn in het oog. “Het is wel schrijnend dat Ajax vooruit wil, dat het een hele week gebruikt om zichzelf klaar te stomen en dan ben je daar eigenlijk zonder spits”, zegt Jansen. “Er moet wat gebeuren, anders verval je in oude fouten en speel je het seizoen weer zonder creatief brein zoals bijvoorbeeld Memphis Depay.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/07/07/vi-journalist-ajax-heeft-nog-een-lange-weg-te-gaan/

Gegevens