“De magie van Ajax verdwijnt langzaam maar zeker”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax droomt al jaren van Europees succes maar in de zwarte tijden van het ‘Moderne Voetbal’ is dat bijkans een onmogelijke opgave. Het Algemeen Dagblad uit de tweede stad van Nederland is er dan ook als de kippen bij om zout in die wonden te strooien.

“Er is een team dat ik zo uit mijn hoofd kan opnoemen: Van der Sar, Reiziger, Blind, Rijkaard, Frank de Boer, Seedorf, Davids, Litmanen, Ronald de Boer, Finidi en Overmars”, zegt Joan Valls Bassa, specialist buitenlands voetbal voor het Catalaanse TV3. “Maar het Ajax van nu? Niemand hier in Barcelona die je één naam zou kunnen geven. Voor ons, in Barcelona, is Ajax nu een totaal anoniem elftal geworden dat zich door de lagere regionen van Europa voortsleept”, besluit Valls stellig. De voormalige Belgische topvoetballer Marc Degryse is het wel met de Spanjaard eens. De uitschakeling tegen Rapid Wien verraste hem niet eens. “En dat zegt misschien wel genoeg”, aldus Degryse. “Pijnlijk hoor. Ik bedoel: hier in België keken we altijd enorm op tegen Ajax. Maar Club Brugge, Anderlecht en misschien zelfs AA Gent zijn niet meer bang voor Ajax.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/08/19/de-magie-van-ajax-verdwijnt-langzaam-maar-zeker/