De Boer na remise: 'Hebben geen echte schade opgelopen'

De Boer had genoeg te coachen tegen Celtic. © Pro Shots

Echt tevreden kon Frank de Boer niet zijn na de 2-2 tegen Celtic. De Ajaxtrainer heeft echter voldoende gezien waar zijn ploeg op kan 'voortborduren'. Vooral hoe Ajax de tegenstander na rust vastzette en zo een rode kaart en de gelijkmaker forceerde, stemde hem tevreden.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Celtic-trainer Ronny Deila zei ervan overtuigd te zijn dat zijn ploeg in Amsterdam had gewonnen als Izaguirre niet met rood van het veld was gestuurd. Ajax kreeg simpelweg te weinig kansen tot dat moment om een doelpunt te forceren, vond Deila. Al had de trainer ook complimenten voor Ajax’ eerste treffer. “We kwamen pas in problemen toen we met tien man gingen spelen,” concludeerde hij.

Frank de Boer had een ietwat andere lezing van vooral de tweede helft. De Ajaxtrainer vond ook dat zijn ploeg te weinig creëerde voor rust, maar na wat omzettingen ging het in de tweede helft beter. Hij zette na rust Fischer in de spits, en Klaassen daarachter.