Ajax A1 overtuigend langs Feyenoord A1

Ajax A1 heeft vrijdagmiddag een overtuigende 5-1 zege geboekt op Feyenoord A1. Bij rust stond het in de ‘mini-Klassieker’ nog 1-1. Walian (2x), Sierhuis en Dekker zorgden na rust voor een ruime zege. Dankzij deze overwinning blijft Ajax de koploper in de competitie.

De A1 van Ajax trad vrijdag op De Toekomst aan met Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Mauro Savastano in de basis. Het drietal deed vooral mee met het oog op de Youth Leaguewedstrijd tegen Schalke 04 van aankomende week. De bezoekers begonnen iets beter aan de wedstrijd en kwamen na ruim 10 minuten op een 0-1 voorsprong. Ajax was in de eerste helft erg slordig en kwam nauwelijks tot grote kansen. Mede hierdoor bleven de Rotterdammers makkelijk overeind. Na een klein half uur lukte het Ajax om gevaarlijker te worden. Waar Walian, Eiting en Nunnely nog kansen misten, scoorde Nouri vlak voor rust de verdiende 1-1. Met een fraaie lob verschalkte hij de doelman van Feyenoord.