[Verslag] Ajax laat zich van mooiste kant zien: 6-0

Ajax heeft vanavond met groot machtsvertoon Roda JC opzij geschoven. In de Amsterdam Arena werd het 6-0. Bij vlagen speelde Ajax een zeer goede wedstrijd.

Ajax begon de wedstrijd met een 3-4-3 formatie. Serero kreeg daardoor weer eens een basisplaats op het middenveld. De ploeg van Frank de Boer begon flitsend want binnen 6 minuten stond Ajax al op een 2-0 voorsprong. Fischer zorgde voor de 1-0 door een corner binnen te schieten.  Opnieuw Fischer bediende Arek Milik die makkelijk de tweede goal kon binnen tikken. De 3-0 ruststand was een goede counter waarbij Milik de bal goed bij Klaassen bezorgde.

Ook in de tweede helft begon Ajax met veel enthousiasme. Fischer zorgde in de 58-ste minuut voor de vierde Ajax-goal. Milik werd met een mooie dieptepass weggestuurd en hij bediende de Deen die daarmee zijn tweede goal van de wedstrijd maakte. De 5-0 viel na een goede vrije trap van Milik waarbij de keeper zich verkeek op de rare curve van de bal. Tevens zijn tweede goal. Klaassen dacht “Ik kan niet achterblijven” en hij schoot ook zijn tweede goal erin na een prachtige hakbal van weer Fischer, die tot man of the match werd verkozen: 6-0.