Ajax A1 overklast FC Volendam A1 (8-1)

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag een overtuigende overwinning geboekt. FC Volendam A1 werd met maar liefst 8-1 verslagen. Voor de Amsterdammers scoorden Kaj Sierhuis (3), Dani de Wit (2), Abdelhak Nouri, Leon Bergsma en Ezra Walian.

De A1 begon voortvarend aan de wedstrijd en stond binnen twee minuten al op 1-0. Bergsma kopte raak uit een hoekschop. De ploeg van trainer Wim Jonk zette vervolgens de ene na de andere aanval op. Sierhuis scoorde in een tijdsbestek van tien minuten een hattrick en zorgde ervoor dat Ajax nog voor de twintigste minuut met 4-0 voor stond. Enkele minuten later leverde een spaarzame counter van Volendam een tegendoelpunt op. De thuisploeg raakte hierdoor echter niet van slag en ging verder met waar het mee bezig was: aanvallen. Het mooiste doelpunt van de middag werd een kleine tien minuten na het tegendoelpunt gemaakt: Nouri kreeg de bak op de rand van het zestienmetergebied en schoot vervolgens schitterend raak in de bovenhoek. In de tweede helft nam de thuisploeg ietsjes gas terug, maar bleef het de wedstrijd wel domineren. Via twee doelpunten van De Wit en één van Walian werd de eindscore behaald.