“Van de Beek en Klaassen gedwongen om onnodig veel te lopen”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Johan Cruijff vindt dat Ajax-middenvelders Donny van de Beek en Davy Klaassen onnodig veel kilometers maken in een wedstrijd. Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. De schuld hiervan ligt bij hun teamgenoten, meent de legendarische nummer 14.

“Van de Beek en Klaassen worden vanuit hun verantwoordelijkheid richting het elftal vaak gedwongen om meer te lopen dan eigenlijk nodig zou zijn. Als je met de kwaliteiten van Ajax in de Eredivisie speelt, zou acht tot negen kilometer voldoende moeten zijn”, aldus Cruijff. “Het komt doordat anderen vergeten naar de bal te blijven kijken of niet in staat zijn een bal goed aan te nemen. Ik kijk met verbazing hoe vaak volwassen spelers in de Eredivisie met hun rug naar de bal staan of weglopen. Te vaak zie ik dat Fischer, Milik en El Ghazi dertig meter terug lopen als de keeper van de tegenpartij de bal heeft, zonder dat ze naar een tegenstander of de bal kijken.”

Forum: Johan Cruijff: Adviseur

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/12/07/cruijff-van-de-beek-en-klaassen-gedwongen-om-onnodig-veel-te-lopen/