El Ghazi: “2016 wordt het jaar van Nouri”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nog niet zo lang geleden was Anwar El Ghazi de eerste speler van Marokkaanse afkomst die zijn doorbraak beleefde bij Ajax. Met het officieuze debuut van Abdelhak Nouri afgelopen zaterdag, is de doorbraak van een tweede speler van Marokkaanse afkomst dichtbij.

De twee talenten zijn erg close met elkaar: “Ik zie hem als mijn kleine broer en probeer hem waar nodig te ondersteunen en te helpen”, vertelt El Ghazi aan De Telegraaf. “Het jaar dat ik bij de selectie kwam, kon ik me bijvoorbeeld aan Ricardo van Rhijn vasthouden. Dat is gewoon fijn”, aldus El Ghazi over waarom hij Nouri probeert te helpen.

De rechtsbuiten is er van overtuigd dat ‘Appie’ dit jaar zijn doorbraak zal beleven: “2016 wordt zijn jaar. Het proces dat Appie nu doorgaat ken ik uit eigen ervaring.” Aan de kwaliteiten van Nouri zal het in ieder geval niet liggen, aldus El Ghazi: “De kwaliteiten heeft Appie. Dat ziet iedereen. Dus moet hij hard blijven werken en dan komt zijn kans vanzelf, want hij heeft eigenschappen die niet veel voetballers hebben. Zijn steekpass en techniek zijn fantastisch.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/el-ghazi-2016-jaar-nouri/