Ajax A1 wint mini-Klassieker bij Feyenoord

De A1 van Ajax is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. Uit bij Feyenoord A1 werd de mini-Klassieker met 0-2 gewonnen. Verder won ook de B1 van Ajax. Op eigen veld werd FC Volendam B1 met 4-3 verslagen. Voor Ajax A2 en B2 waren de resultaten helaas minder.

12.00 uur: Ajax B2 – AZ U16 0-4Ajax B2 is compleet weggespeeld en ging de boot in met 0-4. AZ kwam al heel snel op voorsprong en het is geen moment in de problemen gekomen. Al vrij rap na de eerste treffer gingen de Alkmaarders met drie man op het doel af, maar wonder boven wonder bleef het bij 0-1. Niet al te lang hierna ging het echter alweer mis, waardoor het na bijna twintig minuten 0-2 stond.

Tien minuten voor de rust scoorde AZ tot overmaat van ramp zelfs de derde treffer, maar ze hadden meer mogelijkheden om tot een doelpunt te komen. Direct na de rust konden ook alle goede bedoelingen van Ajax voor de tweede helft de koelkast in, want ongeveer direct na het startsignaal lag de bal alweer voor de vierde in het netje van Ajax. Hier bleef het echter wel bij.