Jong Ajax wint voor vierde keer, nu van NAC

Jong Ajax heeft maandagavond het duel tegen Jong NAC Breda met winst afgesloten. De wedstrijd – die noodgedwongen werd gespeeld in Almere – eindigde in 2-1. De ploeg van Jaap Stam en Andries Ulderink is bezig aan een goede serie. De zege op NAC Breda betekende de vierde overwinning op rij voor het tweede elftal van Ajax. Door deze reeks is het team opgeklommen naar een achtste plaats op de ranglijst van de Jupiler League.

NAC Breda begon goed aan de wedstrijd, maar stuitte keer op keer op Ajax-doelman André Onana. Jong Ajax kantelde de wedstrijd kort na rust met twee doelpunten binnen vijf minuten. Na goed voorbereidend werk van Frenkie de Jong maakte Vaclav Cerny de openingstreffer. Niet veel later werd het net voor de tweede keer gevonden, en waren opnieuw Cerny en De Jong hoofdrolspelers. Via een hakbal van Cerny kwam de bal bij De Jong en na een een-tweetje met Nouri schoot De Jong prima binnen.