Ajax A1 bereikt achtste finale Youth League door 3-1 overwinning op Sevilla

Ajax A1 heeft dinsdagavond op een kletsnat sportpark De Toekomst met 3-1 gewonnen van Sevilla A1. Met dit resultaat heeft de ploeg van coach Frank Peereboom de achtste finale bereikt van de UEFA Youth League.

De jonge Ajacieden begonnen prima aan de wedstrijd en dat resulteerde na een kwartier in een voorsprong. Donny van de Beek stelde Vince Gino Dekker in staat om de 1-0 te scoren en de speler liet dat niet na. Na ruim een half uur kwam Sevilla op gelijke hoogte na een misverstand in de verdediging van Ajax en was het Garcia die de gelijkmaker scoorde. In de tweede helft controleerde Ajax opnieuw en was het uiteindelijk Donny van de Beek die de bal zuiver langs de doelman van Sevilla schoot. Trainer Peereboom greep hierna in en versterkte zijn middenveld met Dani de Wit waardoor Abdelhak Nouri linksbuiten kwam te spelen. Dat betaalde zich tien minuten voor tijd uit en het was Nouri die Ajax naar de achtste finale schoot.