Een les voor De Toekomst?

Bron: f-side.nl

“Meer dan honderd Ajax-supporters opgepakt” en “126 Ajax-fans nog steeds vast” waren krantenkoppen op maandag 5 oktober 2015. De dag ervoor was Ajax – PSV gespeeld. Je zou denken dat er hevige rellen waren geweest, maar niets was minder waar.

De aangehouden fans werd verweten dat zij in de kantine van De Toekomst waren geweest. Dat ze daar waren is op zichzelf niet vreemd. Normaal gesproken is de kantine open voor publiek op zondag. Op 4 oktober bleek er een sponsorevenement te zijn. De fans waren binnengekomen, omdat ze met medewerkers van De Toekomst mee naar binnen waren gelopen. Anderen kwamen bij de Toekomst toen het hek openstond. De beveiliging vertelde hen niet dat zij niet naar binnen mochten. Er is op enig moment door 10 tot 15 mensen aan het hek gerammeld. Het is hek toen opengegaan. Ook toen zijn er mensen het terrein opgekomen.

Er is gebleken dat er niemand tegen de supporters heeft gezegd dat zij niet op De Toekomst mochten zijn. In de kantine zelf is het er rustig aan toegegaan. Wel is op de beelden te zien hoe iemand een sinaasappel pikt.

……

Lees het volledige artikel op http://f-side.nl/een-les-voor-de-toekomst/

Gegevens