Ajax krijgt nog drieënhalf ton van Turken

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft nog 350 duizend euro tegoed van Antalyaspor. De Turkse club sprak in 2014 met Ajax af dat het Eyong Enoh over zou nemen voor een totaalbedrag van 450 duizend euro, bestaand uit een huursom en een transfersom. Tot nu toe betaalde Antalyaspor de Amsterdamse club slechts 100 duizend euro voor Enoh, tegenwoordig speler van Standard Luik in België.

Enoh vertrok in januari 2014 op huurbasis van Ajax naar Antalyaspor. Daarbij was afgesproken dat Antalyaspor de speler na een half jaar huur definitief over zou nemen van Ajax middels het betalen van een vooraf afgesproken transfersom. Enoh zou dan een meerjarig contract tekenen bij Antalyaspor. Zo ver kwam het echter niet, aangezien Enoh na de huurperiode van een half jaar vertrok uit Turkije. Antalyaspor had zijn salaris in de huurperiode drie maanden niet uitbetaald, waardoor zijn contractuele afspraken met de club vervielen en hij transfervrij kon vertrekken naar Standard Luik. De FIFA bevestigde afgelopen week het gelijk van Enoh.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/94707/ajax-krijgt-nog-drieenhalf-ton-van-turken

Gegevens

Spelers: Eyong Enoh
Onderwerpen: FIFA, Huur, Salaris, Transfers