Ajax stelt Mensing en Meijaard voor als nieuwe rvc-leden

Bron: www.ajaxlife.nl

Met twee nieuwelingen is de rvc straks weer compleet. © Pro Shots

Oh ja, de raad van commissarissen. Die hebben we ook nog bij Ajax. Er waren twee zetels in de rvc vacant en het is gelukt om hiervoor kandidaten te vinden. Het betreft de heren Peter Mensing en Leen Meijaard. Het is de bedoeling Mensing en Meijaard te benoemen tijdens een BAVA.

Een BAVA is een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders en Ajax heeft een oproep gedaan om er eentje te houden. Dit zijn allemaal formele zaken, die nu eenmaal geregeld dienen te worden. De BAVA moet 14 april worden gehouden.

De ondernemingsraad van Ajax is al akkoord met de voordracht van Menting en Meijaard, die de opvolgers worden van Dolf Collee en rvc-voorzitter Hans Wijers. Zoals we weten, is Collee dezer dagen algemeen directeur en vertrekt Wijers uit de rvc zodra de opvolging is geregeld.

Dit punt nadert nu en de voorzittershamer wordt overgenomen door Leo van Wijk, die net als Theo van Duivenbode en Ernst Ligthart deel uitmaken van de rvc. Met de benoeming van Menting en Meijaard is de rvc per medio april weer compleet.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19364