Jong Ajax onderuit op bezoek bij Almere City

Klein lichtpuntje: Zivkovic wist weer te scoren. © Pro Shots

Jong Ajax is er vrijdagavond niet in geslaagd de 4-1 overwinning op FC Dordrecht een goed vervolg te kunnen geven. De Amsterdamse talenten gingen op bezoek bij Almere City met 2-1 ten onder.

Andries Ulderink had – al dan niet gedwongen – het elftal op zes plaatsen gewijzigd ten opzichte van het thuisduel met FC Dordrecht afgelopen maandag. En dat was te merken. Waar de ploeg tegen FC Dordrecht voor de thee de drie punten al op zak had, gingen de Ajacieden nu rusten met een 2-0 achterstand.

Sam Hendriks – de topscorer mocht na twee duels op de bank weer eens starten – veroorzaakte na een klein halfuur een strafschop. De aanvaller legde zijn tegenstander net voor het strafschopgebied neer, maar de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Oud-Ajacied Ricardo Kip wist het buitenkansje te benutten.

De nummer zestien van de Jupiler League maakte het leed voor Jong Ajax vijf minuten voor rust nog groter. Pelle van Amersfoort kon dwars door het centrum naar Andre Onana opstomen en maakte de 2-0.