Jong Ajax houdt met tien man knap stand tegen VVV

Zivkovic scoorde voor de derde wedstrijd op rij. © Pro Shots

Jong Ajax heeft vrijdagavond op De Toekomst een puntje gepakt tegen VVV-Venlo. Zeker gezien het feit dat Jong Ajax door een rode kaart van Damian van Bruggen bijna de gehele tweede helft met tien man stond, was dat een prima prestatie van de Amsterdammers. Mede dankzij twee doelpunten van Richairo Zivkovic eindigde het duel in 2-2.

Andries Ulderink kon leven met één punt tegen de nummer twee van de Jupiler League. “We mogen blij zijn met een punt, als je het over negentig minuten bekijkt", zei de trainer. “De rode kaart vond ik dubieus en viel net in een fase dat we meer controle in de wedstrijd hadden.”

De rode kaart voor Jong Ajax viel zo’n vier minuten na rust. Scheidsrechter Allard Lindhout meende dat Damian van Bruggen Michell Paulissen ten val had gebracht in de zestien. Lindhout was vervolgens onverbiddelijk en legde de bal niet alleen op de stip, maar stuurde ook Van Bruggen het veld uit. Topscorer van de Jupiler League Mats Seunjens benutte het buitenkansje.