Ajax A1 strandt in kwartfinale Youth League

Ajax A1 is gestrand in de kwartfinale van de Youth League. De Amsterdammers gingen op bezoek bij Chelsea, dat vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd wist te maken. Na rust kwam de opleving van Ajax te laat en zag men vlak voor tijd de 1-1 afgekeurd worden.

Samenvatting:Ajax A1 kwam scherp uit de startblokken op het trainingscomplex van Chelsea. De Amsterdammers kregen in de eerste minuten dan ook meteen een corner en grote kans in de zestien van de thuisploeg. Daarna bleef de ploeg van Gery Vink druk zetten op de Engelsen.

Vervolgens kwam Chelsea er een keer goed langs en ontstond er een ware flipperkastsituatie in het strafschopgebied van Ajax,  maar de bal werd niet langs Indi Groothuizen geschoten. Na die eerste mogelijkheid van de thuisploeg werd Ajax steeds gevaarlijker en speelde men veel op de helft van de tegenstander. Ajax bleek echter moeite te hebben om door de fysiek sterke verdediging van Chelsea heen te komen. Abdelhak Nouri kwam nog wel dichtbij de 0-1, maar zag zijn inzet voorlangs gaan.