Ajax geeft PSV mokerslag in titelstrijd met knappe 2-0-zege

Milik kopt, Zoet kijkt ernaar... Ajax staat na 1 minuut op 0-1. © Pro Shots

'Wij staan bovenaan!' Het uitvak mocht weer eens flink feest vieren na PSV - Ajax. Tegen alle verwachtingen in won Ajax met 2-0 van de regerend kampioen. En dus ligt Ajax op koers voor de titel.

Frank de Boer zei onlangs in onze krant dat PSV – nog meer dan Ajax – moeite heeft met ploegen die terugzakken. Een behoudend Ajax in Eindhoven behoorde dus zeker tot de opties; of het de bedoeling was of niet, speelden de Amsterdammers ook vooral voor eigen helft.

Dat kon grotendeels van de wedstrijd ook, omdat Milik al na goed een minuut spelen de 0-1 had binnengekopt. De Pool werd bediend door Veltman, nadat Bazoer een belangrijk duel had gewonnen van Locadia.

PSV leek even aangeslagen, maar was na de eerste tien minuten de bovenliggende partij in eigen huis. Maar zoals De Boer dus al zei, hadden de Eindhovenaren moeite echt tot grote kansen te komen. Het waren vooral schoten van afstand die Cillessen op zich af kreeg. De ene keer acteerde de Ajaxdoelman zekerder dan de andere keer.