Ajax A1 wint mini-Klassieker door goal Eiting

Ajax A1 heeft dinsdagavond een zwaarbevochten mini-Klassieker tegen Feyenoord A1 gewonnen. De Amsterdammers kwamen goed uit de startblokken, maar moesten lang op de verlossende treffer wachten. Na rust scoorde Carel Eiting de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en kreeg dan ook twee grote kansen op de openingstreffer via Eiting en Kasper Dolberg. Beide Ajacieden kregen de bal echter niet in de goal en ook Vaclav Cerny zag zijn inzet gekeerd, nadat Feyenoord-keeper Justin Bijlow de bal over de goal tikte.

Ook na rust kreeg Cerny weer een enorme mogelijkheid, maar wederom was de goalie van de Rotterdammers slim. Ook aan Ajax' zijde bleek de doelman belangrijk, toen Jeffrey de Lange twee keer goed in de weg stond.

Uiteindelijk werd het harde werken van de ploeg van Gery Vink wel beloond en scoorde Carel Eiting de verlossende treffer voor Ajax. Verder werd door beide ploegen het doel niet meer gevonden en zodoende delen de Amsterdammers de tweede plaats in de competitie, maar staat PSV op doelsaldo tweede.