Ajax laat ook doelman Mous transfervrij gaan

Bron: www.ajaxshowtime.com

Xavier Mous mag na dit seizoen op zoek naar een andere club. De doelman werd dit seizoen verhuurd aan FC Oss, maar enkele dagen geleden kreeg hij te horen dat Ajax niet met hem verder wil.

Mous was sinds 2005 actief in de jeugdopleiding van Ajax. Hij doorliep alle lichtingen en maakte indruk in zijn laatste seizoen als A-junior. Het leverde hem in 2014 een tweejarig contract op in Amsterdam. Blessureleed en een hevige concurrentiestrijd dwongen hem te kiezen voor een verhuur.

In Oss begon hij als reservekeeper, maar toen hij vervolgens een kans kreeg, verdween hij niet meer uit het doel. Met Mous onder de lat werden er veel punten gepakt, maar het was niet genoeg om contractverlenging af te dwingen bij Ajax. In maart sprak de jonge goalie nog de hoop uit tegenover Ajax Showtime dat hij toekomst had bij 'zijn' club. 'Op dit moment gaat het goed en krijg ik veel positieve reacties dus dan blijft juist in de voetbalwereld van alles mogelijk. Uiteindelijk gaat het om niveau', klonk het. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/95875/ajax-laat-ook-doelman-mous-transfervrij-gaan