Ajax vrouwen lijken titel te hebben verspeeld

De Ajax vrouwen hebben net als de mannen hun kampioenswedstrijd slecht afgesloten. In Hengelo speelde de ploeg tegen FC Twente en bij winst zou het kampioenschap zeker zijn. De Amsterdammers verloren echter met 1-0 en daardoor zakken de Ajax vrouwen naar de tweede plek en neemt FC Twente de koppositie één wedstrijd voor het einde van het seizoen over. Het verschil tussen de twee teams is het doelsaldo dat in het voordeel van de Tukkers is.

De overwinning van FC Twente was terecht. Ajax startte zeer gespannen en Renate Jansen profiteerde al na tien minuten door de 1-0 te scoren. Ed Engelkes besloot snel Inessa Kaagman te wisselen voor Liza van der Most om wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar dit lukte maar mondjesmaat.

In de tweede helft speelden de Ajax vrouwen een stuk beter en kregen ook kansen, maar kwamen niet tot scoren. Tessel Middag schoot nog een bal op de lat maar dichterbij kwamen de Ajacieden niet. Door de nederlaag is het eerste kampioenschap in de geschiedenis van de Ajax vrouwen ver weg. Vrijdag speelt FC Twente tegen PEC Zwolle en de Ajax vrouwen tegen nummer drie PSV.