Ajax A1 start Youth League met 3-0-zege

Ajax A1 heeft woensdag goede zaken gedaan in de UEFA Youth League. Het team van Aron Winter won met 3-0 van het IJslandse Breidablik. Kaj Sierhuis, Matthijs de Ligt en Dani de Wit scoorden de doelpunten.

Na nog geen vijf minuten kwamen de Amsterdammers al op voorsprong. Kaj Sierhuis tikte een messcherpe voorzet van Justin Kluivert goed binnen. Ajax bleef na het vroege doelpunt de bovenliggende partij en ging op zoek naar meer treffers. Die volgende treffer kwam na zo’n 25 minuten spelen. Na een goede combinatie tussen Franco Antonucci en Justin Kluivert gaf laatstgenoemde de bal snel voor. Kaj Sierhuis leek zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken, maar de uitblinkende doelman Gunnarsson keerde zijn inzet. Uit de daaropvolgende corner kopte Matthijs de Ligt de 2-0 binnen.