Nipte zege Ajax Vrouwen op PSV

Nadat de Ajax Vrouwen vorige week punten lieten liggen tegen FC Twente, gingen ze vrijdag weer verder met waar ze mee begonnen waren: winnen. Op de Toekomst werd PSV met 2-1 verslagen.

Ajax was in het begin de dominante partij en kreeg via Desiree van Lunteren ttwee prima mogelijkheden. Daarna werd het wat rustiger, maar na een krap halfuur begon opnieuw een kansenregen voor Ajax. Het was uiteindelijk Marjolijn van den Bighelaar die scoorde. PSV had daarna meteen de 1-1 moeten maken, maar Vanity Lewerissa schoot van dichtbij hard over.

In de tweede helft was PSV fel en bleef Ajax op de been dankzij goed keeperswerk van Eli Sarasola. De gelijkmaker hing in de lucht, maar toch was het Ajax dat opnieuw scoorde. Na een voorzet van Romero werkte Merel van Dongen de bal binnen. De wedstrijd leek gespeeld, maar drie minuten later wist Lewerissa wel te scoren namens PSV. Het werd een spannende slotfase, waarin Daphne Koster ook nog rood kreeg, maar Ajax wist de voorsprong vast te houden.