Schöne: “Steeds leuker om ballen af te pakken”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Lasse Schöne speelt al een tijdje als controlerende middenvelder en dat gaat hem steeds beter af. “Als nummer 10 of als rechtsbuiten wilde ik duels ontlopen. Je bent bezig met balbezit, veel minder met wat er moet gebeuren bij balverlies. In mijn huidige rol moet ik die duels soms juist opzoeken. En ik moet zeggen, ik vind dat steeds leuker worden: om ballen af te pakken”, zo vertelt hij aan Het Parool.

Nu hij wat meer ervaren is, ziet hij dingen in het veld gebeuren die hij in zijn eerdere jaren niet had opgemerkt. “Het is een kwestie van goed kijken naar wat er om je heen gebeurt en veel praten met elkaar. Een voetbalwedstrijd verloopt vaak volgens bepaalde patronen. Die ga je herkennen. Tien jaar geleden had ik niet gekund wat ik nu doe.”

Ook op de nummer-6-positie heeft hij naar eigen zeggen stappen gemaakt. “Als je kunt inschatten waar het balletje ongeveer terecht zal komen, ben je je tegenstander soms een stap voor. Hoe vaker ik op deze positie speel, hoe beter dat gaat. Ik heb in het veld geregeld zo’n moment dat ik denk: hé, dit heb ik beter opgelost dan de vorige keer.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/schone-steeds-leuker-om-ballen-af-te-pakken/