Ajax O19 speelt met 1-1 gelijk tegen AZ

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Kaj Sierhuis zette de ploeg van Aron Winter na een halfuur spelen nog wel op voorsprong, maar vlak na rust maakte Ferdy Druijff de gelijkmaker.

Ajax startte aanvallend goed. Via Ché Nunnely creëerden de Amsterdammers de grootste kans. De buitenspeler schoot de bal na een hakje van Kaj Sierhuis op de lat. AZ kreeg in de openingsfase al snel een strafschop. Navajo Bakboord haalde ongelukkig een tegenstander neer. Jeffrey de Lange keerde de strafschop en hield zijn ploeg op de been. Aan de andere kant kreeg Ajax na een halfuur spelen ook een strafschop. Nunnely werd in de zestien onderuit gehaald en de bal werd op de stip gelegd. Kaj Sierhuis schoot Ajax vervolgens op een 1-0 voorsprong.

Vlak na rust kwam De Lange hard in botsing met een AZ-aanvaller. De scheidsrechter liet echter het spel doorgaan en uit de daaropvolgende voorzet scoorde Druijff de gelijkmaker. Ajax protesteerde hevig, maar dat mocht niet baten. In de slotfase probeerden de Amsterdamse talenten nog de winst uit het vuur te slepen, maar gescoord werd er niet meer op Sportpark de Toekomst.