De Ligt start in de basis bij Oranje

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Matthijs de Ligt start vanavond in de basis bij het Nederlands Elftal. De pas 17-jarige verdediger werd eerder deze week geselecteerd voor een plek in de selectie van bondscoach Daley Blind.

De bondscoach beloont het talent nu met een basisplaats tijdens het WK-Kwalificatieduel met Bulgarije. De Ligt is daarmee de jongste debutant in een officiële wedstrijd voor Nederland sinds 1931.

Met De Ligt in de basis staat er wel weinig ervaring in de achterhoede van Oranje. “Natuurlijk stel ik me kwetsbaar op door hem te selecteren en op te stellen, maar volgens mij zie ik geen andere spelers over het hoofd. Ik vind De Ligt een uitstekende speler, ik heb vertrouwen in hem”, vertelt Blind tegen NOS.

De bondscoach zag zich veel verdedigers geblesseerd afhaken en zag zich gedwongen de jonge De Ligt op te stellen.  “Het heeft ook te maken met de blessures van alle rechtsbenige centrale verdedigers zoals Bruma, Van Dijk en zelfs Vlaar.”

Opstelling Nederland:Zoet, Karsdorp, DE LIGT, Martins Indi, Blind, Strootman, Wijnaldum, KLAASSEN, Promes, Dost, Robben.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/mathijs-ligt-maakt-basisdebuut-oranje/