Ajax loot Olympique Lyon in halve finale EL

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax neemt het in de halve finale van de Europa League op tegen Olympique Lyon. De Amsterdammers kwamen als eerste uit de koker en spelen om die reden eerst thuis. De andere halve finale is Celta de Vigo - Manchester United.

De return in Lyon wordt gespeeld op 11 mei, maar wanneer Ajax in de Amsterdam ArenA tegen de Fransen speelt is nog niet bekend. Burgemeester Van der Laan liet eerder al weten dat er op 4 mei niet gespeeld kan worden vanwege Dodenherdenking.

Ajax en Lyon speelden al vaker tegen elkaar in Europa. De laatste wedstrijd die in het oog springt is die uit het Champions League-seizoen 2011/2012, toen er twee keer met 0-0 gelijk werd gespeeld. Het was het seizoen waarin Lyon op de slotdag met 7-1 van Dinamo Zagreb won, waardoor Ajax op doelsaldo de volgende ronde niet haalde. In totaal speelde Ajax vier keer tegen Lyon, waarvan het er twee won en twee keer gelijk speelde.

Loting Europa League:AJAX - Olympique LyonCelta de Vigo - Manchester United

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/104126/ajax-loot-olympique-lyon-in-halve-finale-el