Ajax sleept halve finale Europa League uit het vuur

Ajax heeft voor het eerst sinds 1997 de halve finale van een Europees toernooi bereikt. Waar de Amsterdammers vorige week met een 2-0 eindstand meer hadden verdiend, maakten ze het zich vanavond zeer lastig. Schalke 04 wist in de reguliere speeltijd een verlenging af te dwingen (2-0), kwam hierin met 3-0 voor, maar Ajax dwong in een zinderende eindfase, met tien man, via Viergever en Younes toch een plek in de halve finale af.

Het was een rommelige openingsfase in Gelsenkirchen. Ajax begon niet scherp aan de wedstrijd, waardoor de angst voor een snel openingsdoelpunt werd gevoed. De eerste kansen waren voor Schalke, waarbij middenvelder Goretzka veruit de gevaarlijkste man bleek te zijn. In de tweede minuut schoot Meyer, na een fout van de verdediging van Ajax, tegen de paal. Meer dan een aantal mislukte schoten op doel wisten de Duitsers verder niet te komen.