Lyon maatje te groot voor zoekend Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd van Olympique Lyon verloren. Daar waar Ajax 2 eerder op de dag met 2-2 gelijkspeelde tegen de beloften van Lyon, ging het beoogde basiselftal met 2-0 onderuit tegen het sterkere elftal van de Fransen.

Ajax en Lyon kwamen beiden fel uit de startblokken, waardoor het tempo lekker hoog lag. Zowel Ajax en Lyon kwamen in de beginfase een aantal keer gevaarlijk voor de goal. Namens de Amsterdammers kwam Amin Younes gevaarlijk op via de linkerkant, maar zijn voorzet wist spits Kasper Dolberg net niet te bereiken. Lyon kwam daarnaast dicht bij de openingstreffer, toen Fekir op de lat schoot. 

Vlak nadat Donny van de Beek de bal rakelings naast prikte, lag de bal er aan de andere kant in. Een voorzet van Fekir werd ongelukkig door Nick Viergever in eigen doel getikt, waardoor de goed keepende Benjamin van Leer kansloos was. Daarna bleef Lyon aanvallen en kwam men nog een paar keer dicht bij de 2-0, maar Van Leer bracht knap redding.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/106124/lyon-maatje-te-groot-voor-zoekend-ajax