Ajax wint in geheim oefenduel van Sparta Rotterdam

Ajax heeft in een geheim oefenduel tegen Sparta Rotterdam met 3-1 gewonnen, zo schrijft de club op de website. Op het trainingsveld van De Toekomst wisten Cerny (2x) en Huntelaar het net te vinden. De Amsterdammers traden grotendeels aan met hun wisselspelers. Onder andere Benjamin Van Leer, Mitchell Dijks, Frenkie De Jong en Václav Cerny stonden in de basis.

De ploeg van Marcel Keizer begon scherp aan de wedstrijd. Na tien minuten was het al bijna raak voor de thuisclub. Mazraoui stuitte echter op Sparta-keeper Kortsmit. Ruim tien minuten later wist Ajax wel het net te vinden. Cerny scoorde met een droog schot van afstand in de korte hoek. Een paar minuten voor rust kreeg Carel Eiting de bal in het strafschopgebied ongelukkig op de hand. Uit de strafschop scoorde Brogno de 1-1.