LIVE 14.30u | SC Heerenveen - Ajax (0-4)

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dit is het livetopic voor de wedstrijd van zondagmiddag tussen SC Heerenveen en Ajax. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Friesland. Het affiche is live te zien op FOX Sports

Verslag eerste helftMet Maximilian Wöber als vervanger van Mitchell Dijks, Lasse Schöne voor Frenkie de Jong en Neres voor Justin Kluivert in de basis, begon Ajax aan het lastige uitduel met nummer twee op de ranglijst SC Heerenveen. De Friezen waren voorafgaand aan het affiche nog ongeslagen, waar de Amsterdammers juist een belabberde seizoensstart kennen. 

Dat laatste was ook te zien in de eerste helft, want Ajax speelde allerminst overtuigend. Heerenveen was beter, feller, speelde met meer een plan en raakte twee keer de paal. Aan de overkant creëerde de Amsterdamse club op pogingen van Hakim Ziyech na vrijwel niets. Totdat David Neres zich liet gelden.

De Braziliaan was tweemaal het eindstation na goed voorbereidend werk van Klaas-Jan Huntelaar, waardoor de buitenspeler zijn basisplaats beloonde met twee goals. Beide doelpunten werden gemaakt oog in oog met keeper Martin Hansen. De ruststand was dan ook een ietwat geflatteerde 0-2. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/107583/live-1430u-sc-heerenveen-ajax-0-4