Onana: “Iedereen zou blijven, 3 weken later waren ze allemaal weg”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Onana ontving afgelopen week de Tonny van Leeuwen-trofee, de prijs voor minst gepasseerde keeper van de Eredivisie. De Ajax-doelman werd afgelopen seizoen het minst gepasseerd en staat ook dit seizoen aan kop in het klassement. Hij kreeg tot nu toe slechts 8 goals tegen.

Coachen

Toch geeft Onana toe dat hij het dit seizoen wel iets lastiger heeft. Met Sánchez communiceerde hij veel in het Spaans, maar met een Oostenrijker en 3 Nederlanders voor hem, zit dat er niet in. “Ik ken wel een paar Nederlandse woorden zoals ‘los’ en ‘kaats’, maar ik kan ze niet coachen in het Nederlands”, aldus Onana in gesprek met de NOS.

Vertrek

Het vertrek van Sánchez en ook Traoré hakte er voor hem dan ook best hard in: “Zij waren als broers voor me. De manier waarop ze vertrokken verraste me.” Bosz had Onana na de finale toegesproken en gezegd dat hij het team bij elkaar zou houden. “Iedereen zou blijven en 3 weken later las ik in de krant dat ze allemaal weg waren”, aldus de goalie. “Natuurlijk dacht ik toen ook aan een vertrek, andere jongens ook. Zo gaat dat in het voetbal.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/onana-blijven-3-weken-allemaal-weg/