Ajax leeft op en boekt grootste uitzege ooit

Dit was het livetopic voor de competitiewedstrijd tussen NAC Breda en Ajax en dat bleek een recordwedstrijd te worden. De Amsterdammers wonnen overtuigend met 0-8 en een dergelijke marge kende Ajax nog nooit in een uitwedstrijd. Donny van de Beek maakte drie goals.

Aan het begin van de wedstrijd had NAC even de bal op de helft van Ajax, maar de eerste keer dat Ajax zich op de helft van de club uit Breda meldde, was het meteen gevaarlijk. Het was Kasper Dolberg die met een harde schuiver de doelman aan het werk zette. Meteen erna was Ajax opnieuw twee keer gevaarlijk en dus begonnen de Amsterdammers vrij goed aan het ‘avondje NAC’. Daarna kwam het pas echt los. In de dertiende minuut kreeg Ajax een corner, Lasse Schöne bracht de bal voor en Matthijs de Ligt knikte de bal keurig in de verre hoek: 0-1. Heel snel erna mocht er wederom gejuicht worden. Justin Kluivert werd diep weggestuurd door Hakim Ziyech, de buitenspeler kon voorgeven en ditmaal was het Van de Beek die de bal bij de eerste paal binnen tikte. Zo zat Ajax al na achttien minuten op rozen.