“De Jong voetbalt op manier die appelleert aan wat de Amsterdammer is”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Marcel Keizer kiest nog altijd voor de ervaring van Lasse Schöne op het middenveld, maar de achterban ziet Frenkie de Jong liever vandaag dan morgen een basisplaats krijgen.

Voormalig teammanager David Endt begrijpt de roep om De Jong wel. In het Algemeen Dagblad zegt hij: “Frenkie de Jong voetbalt op een manier die appelleert aan wat de Amsterdammer is. Het brutale, het gevatte. Iemand met een extra oogopslag op het veld. Op Gerald Vanenburg was het Ajax-publiek vroeger ook zo hopeloos verliefd. Vanenburg werd een grote speler, maar in het begin kozen de trainers ook niet blind voor hem in de as van het elftal.”

Ook Jan Olde Riekerink, die als hoofd jeugdopleiding en trainer van de beloften bij Ajax werkte, is te spreken over de kwaliteiten van De Jong. “Die uitwedstrijd bij VVV eerder dit seizoen staat op mijn netvlies. Toen kwam hij erin als een nummer 4. Brutaal schoof hij steeds in. Mooi om te zien. Iedereen herkent zijn enorme talent.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/de-jong-voetbalt-op-manier-die-appelleert-aan-wat-de-amsterdammer-is/