Argentijns doelwit Ajax ‘ideaal voor het heden én de toekomst’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Volgens Matías Manna, coach en schrijver van het boek Paradigma Guardiola, haalt Ajax met de Argentijn Nicolas Tagliafico een speler voor het heden én de toekomst in huis. Ajax is naar verluidt bereid om 4,5 miljoen euro te betalen voor de 25-jarige linksback van Independiente.

Manna is zeer goed te spreken over Tagliafico. “Hoewel hij niet de techniek heeft van Maxwell of Sinkgraven, kan hij goed passen en het team verbeteren”, zo zegt hij tegen Ajax Showtime. “Hij is een leider en misschien wel de ideale man om naast Veltman of De Ligt te hebben. Naar mijn mening is hij alles wat Dijks niet was toen hij in 2015 naar Ajax kwam. Hij is ook ideaal voor het heden én de toekomst, want in het kielzog van Tagliafico heeft Mitchel Bakker (17) de tijd om zichzelf te ontwikkelen.”

Met Tagliafico naast Joël Veltman en Matthijs de Ligt in de verdediging kan Frenkie de Jong weer worden doorgeschoven naar het middenvelder. “Hij is niet een échte verdediger, maar kan zich goed positioneren, herstellen en vervolgens simpel spelen. Misschien heeft hij wat weg van Peter Boeve, al scoort hij niet zo veel”, aldus Manna.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/doelwit-ajax-ideaal-heden-toekomst/