Eerste oefenopponenten in tijdperk Ten Hag bekend

Bron: www.ajaxlife.nl

Vorig jaar maakte Younes in Portugal een hattrick tegen Leipzig. © Pro Shots

Erik ten Hag weet inmiddels tegen welke ploegen hij in zijn eerste dagen als Ajax-trainer zal aantreden. Tijdens het trainingskamp in Portugal neemt de van FC Utrecht overgekomen manager het op tegen MSV Duisburg en het Deense Lyngby BK.

Beide wedstrijden worden op 13 januari afgewerkt. Eerst om 13:00 tegen de Denen; drie uur later wacht Duisburg. De oefenpotjes dienen ter afsluiting van het trainingskamp, Ajax vertrekt de dag erna weer naar Nederland.

Bij Duisburg treft men de Nederlandse doelman Mark Flekken. De keeper staat zevende in de competitie en is dit seizoen basisspeler. Lyngby herbergt geen landgenoten in de selectie. De club begon aardig aan de competitie, maar verloor de laatste vier competitiewedstrijden. Momenteel staat de club twaalfde; alleen FC Helsingor en Randers FC verzamelden minder punten.

De selectie van Ajax vertrekt op 8 januari en komt, zoals gezegd, 14 januari terug. Welke spelers de nieuwe trainer meeneemt naar Zuid-Europa is nog niet bekend. Ajax hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord op zondag 21 januari.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23188