Doelpunten Huntelaar helpen Ajax aan overwinning

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft in de uitwedrijd tegen Roda JC een 2-4 overwinning geboekt. Doelpunten aan Amsterdamse zijde werden gemaakt door Donny Van de Beek, Hakim Ziyech en tweemaal Klaas-Jan Huntelaar. Bij Roda wisten Simon Gustafson en Jorn Vancamp het net te vinden.

Een slechter begin kon Ajax zich niet wensen. Na een misverstand tussen André Onana en Joël Veltman kwam de bal voor de voeten van Simon Gustafson, die zijn inzet net over de doellijn zag rollen. Vanaf dat moment ontstond het spelbeeld dat van tevoren al te verwachten was. De Limburgers zakten ver terug en Ajax kon erg moeilijk een opening vinden.

Toch kwam Ajax er in de tiende minuut uit over links. Justin Kluivert gaf de bal mee aan de opstomende Nicolás Tagliafico, zijn voorzet werd vervolgens op goede wijze binnengewerkt door Donny van de Beek. Ajax had hierna het volledige overwicht wat resulteerde in de 1-2 van Hakim Ziyech. De middenvelder kapte de bal naar zijn linkerbeen en knalde vervolgens alle frustraties van de afgelopen periode uit zijn lijf.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/110467/doelpunten-huntelaar-helpen-ajax-aan-overwinning