Ajax op automatische piloot langs Willem II

Ajax heeft zaterdagavond zonder al te veel moeite afgerekend met Willem II. De Amsterdammers begonnen uitstekend tegen de Tilburgers, maar verzuimde later in de wedstrijd de score uit te breiden.

Ajax begon ijzersterk aan de wedstrijd en leek via David Neres, die de voorkeur kreeg boven Donny van de Beek, razendsnel op voorsprong te komen. De Braziliaan was Willem II-goalie Timon Wellenreuther zelfs al gepasseerd, maar zag zijn iets te zachte schot door Fernando Lewis van de doellijn worden gegleden. Luttele minuten later scoorde Neres wel, maar toen werd zijn doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Uiteindelijk was het Kasper Dolberg die Ajax na ruim tien minuten op voorsprong bracht. De Deense spits kreeg de bal rond het zestienmetergebied van Willen II ingespeeld door de naar binnen gedribbelde Neres en bedacht zich geen moment. Dolberg haalde verwoestend uit en zag zijn schot onhoudbaar tegen de touwen slaan: 1-0.