Sierhuis matchwinner bij kansen missend Jong Ajax

Jong Ajax heeft vrijdagavond een kleine, maar verdiende 1-0 zege weten te boeken op TOP Oss. De beloftenploeg kreeg vooral via Kaj Sierhuis veel kansen om meer doelpunten te maken in eigen huis, maar kreeg dat niet voor elkaar. Tijdens de overwinning mocht Carel Eiting voor het eerst sinds zijn rentree na blessureleed negentig minuten maken.

De openingsfase was direct voor de manschappen van Michael Reiziger. Al binnen het eerste kwartier was het Kaj Sierhuis die driemaal gevaarlijk wist te worden in het strafschopgebied van de opponent, maar telkens wist hij de doelman van Oss niet te passeren. Na een klein halfuurtje verzwakte het initiatief enigszins en kon de tegenstander wat meer in de wedstrijd komen. Na een gemiste grote kans voor Oss vlak voor rust echter, was het weer even aan Jong Ajax.

Dani de Wit gaf een paar minuten voor rust de bal aan spits Sierhuis met een prima voorzet. De aanvaller wist binnen te koppen en zodoende in de slotfase van de wedstrijd zijn ploeg op voorsprong te zetten. Voor rust counterde Oss nog eenmaal, maar doelman Dominik Kotarski stond goed op te letten en zo was het 1-0 op de helft van de ontmoeting.