Traoré schiet Jong Ajax vlak voor tijd naar overwinning

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen NEC met 1-2 gewonnen. Na een snelle achterstand kwam de ploeg van Reiziger terug in de wedstrijd en maakte Traoré zelfs kort voor tijd de winnende treffer. Cerny scoorde de eerste treffer namens de beloften.

Snelle goalDe thuisploeg kwam al snel op voorsprong in de wedstrijd. In de negende minuut zocht buitenspeler Wolters zijn directe tegenstander op. Hij kapte de Nederlands-Amerikaanse Dest uit en gaf vervolgens snel voor. Deze lage voorzet kon van dichtbij binnen worden getikt door Druijf.

Cerny in twee keerVervolgens ging Jong Ajax opzoek naar de gelijkmaker. In de twintigste minuut leek deze er ook te komen. Cerny schoot de bal hard in de touwen, maar werd teruggefloten. Vanwege hinderlijk buitenspel voorafgaand aan de treffer werd de goal niet goedgekeurd en moest Jong Ajax nog even wachten op de gelijkmaker. Enkele minuten later viel deze namelijk alsnog, na een inspeelpass van Gravenberch, legde Traoré klaar voor Cerny. De Tsjech kreeg de tijd om een hoek uit te kiezen, waarna de 1-1 op het scorebord stond.