Amsterdamse driehoek: ‘Entrada op Arenapark toegestaan maar opnieuw zonder vuurwerk’

Bron: ajaxfanzone.nl

De Amsterdamse driehoek (gemeente, Openbaar Ministerie en politie) en Ajax roepen supporters op om woensdag voor, tijdens en na de wedstrijd in de halve finales van de Champions League tegen Tottenham Hotspur geen vuurwerk af te steken of fakkels in brand te steken.

Voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – Juventus ging het volledig mis en werden er zelfs waterkanonnen ingezet. Burgemeester Femke Halsema liet weten dat er op die dag fouten zijn gemaakt door de driehoek maar komt voorafgaand aan Ajax – Tottenham Hotspur toch weer met strikte voorwaarden. De Entrada is toegestaan maar opnieuw eist de driehoek dat men geen vuurwerk gebruikt. Ook het gebruik van gezichtsbedekkende kleding is tijdens en rond de wedstrijd tussen Ajax en Tottenham Hotspur niet toegestaan, omdat handhaving moeilijker zou worden als mensen dit dragen. De Entrada mag echter alleen op het Arenapark naast het stadion worden gehouden en moet vuurwerkloos zijn, zo laat een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema weten aan AT5.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/05/07/amsterdamse-driehoek-entrada-op-arenapark-toegestaan-maar-opnieuw-zonder-vuurwerk/