‘Ajax huurt doelman Varela ook komend seizoen van Benfica’

Bron: ajaxfanzone.nl

Bruno Varela wordt wederom uitgeleend aan Ajax, zo melden diverse Portugese media, waaronder A Bola. De doelman werd vanaf januari door de Amsterdammers gehuurd door Benfica met een optie tot koop. Ajax had een optie tot koop van vijf miljoen euro, maar de club vond dit bedrag aan de hoge kant. Ajax wilde de keeper graag voor een lager bedrag overnemen, maar hier ging Benfica niet in mee. De topclub uit Portugal gaat echter wel akkoord met een huur van een jaar, daar de doelman niet in de plannen voorkomt van hoofdtrainer Bruno Lage, zo klinkt het.

Varela werd in de winterse transferperiode aangetrokken om het keepersgilde van Ajax te versterken en als back-up te fungeren voor André Onana. De Portugees behoorde in de laatste achttien officiële wedstrijden steevast tot de wedstrijdselectie van Erik ten Hag, maar de coach zag geen reden om hem te laten debuteren. Ajax is echter wel tevreden over Varela en wil graag verder met de 24-jarige doelman.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/06/21/ajax-huurt-doelman-varela-ook-komend-seizoen-van-benfica/

Gegevens

Spelers: Andre Onana
Tags: Nieuws
Clubs: Benfica, AFC Ajax