Ajax slaat grote slag in machtsstrijd JC ArenA

Bron: www.ajaxshowtime.com

De verhoudingen tussen Ajax als bespeler van de Johan Cruijff ArenA en het stadion zijn de laatste twee jaar zwaar op de proef gesteld, zo meldt Het Parool dat met acht betrokkenen gesprekken heeft gevoerd. Met meer reclame-inkomsten en medezeggenschap over het stadion heeft Ajax een grote slag geslagen in een slepende machtsstrijd met de Johan Cruijff ArenA.

Er werd zelfs gedreigd om elders in de stad een nieuw stadion te bouwen, maar dat idee is nu van de baan. Als huurder (Ajax) en verhuurder (de directie van het stadion) stonden beide partijen tegenover elkaar in de rechtszaal (2018) vanwege een conflict over reclamerechten. Ajax won de zaak uiteindelijk, waardoor Ajax zelf de reclame-inkomsten mag opstrijken van bedrijven waarmee de club een samenwerking mee heeft. Er loopt nog wel een hoger beroep van het stadion, dat door de uitspraak geen reclameruimte meer kan verkopen op wedstrijddagen en daardoor minder inkomsten heeft.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/123819/ajax-slaat-grote-slag-in-machtsstrijd-jc-arena